Soorten pensioen

Partnerpensioen

Wij regelen een uitkering voor uw partner als u komt te overlijden. Dit noemen we ook wel partnerpensioen. Uw partner ontvangt dit pensioen totdat hij of zij overlijdt. Heeft uw partner een eigen inkomen? Dit maakt niet uit voor de hoogte van het partnerpensioen.

Uw partner heeft automatisch recht op partnerpensioen als u, voordat u met pensioen of uit dienst ging:

  • bent getrouwd
  • uw partnerschap hebt geregistreerd bij de gemeente of
  • uw partner bij ons hebt aangemeld en wij uw partner hebben geaccepteerd

Woont u samen? Dan heeft uw partner alleen recht op partnerpensioen als u voldoet aan de voorwaarden die beschreven zijn in het pensioenreglement en uw partner bij ons is aangemeld. Ga naar Mijn Pensioencijfers en controleer of uw partner bij ons is geregistreerd. Hier ziet u ook hoeveel pensioen er voor uw partner is geregeld.

Van het opgebouwde kapitaal in het BeleggingspakketOnderdeel van het Smurfit Kappa Pensioen waarin u pensioen opbouwt via beleggen. Over uw salaris boven € 46.764,- bruto per jaar bouwt u pensioen op in het Beleggingspakket. van ons pensioenfonds wordt ouderdom- en partnerpensioen ingekocht als u ergens anders gaat werken. De partner houdt ook recht op het partnerpensioen uit het BasispakketHet Basispakket bestaat uit een levenslang ouderdomspensioen vanaf 67 jaar, een partnerpensioen en een wezenpensioen.. Voor meer informatie hierover, neem contact met ons op. Wij kennen alle details van uw pensioenregeling en helpen u graag.

Andere soorten pensioen

Voor u

Voor uw (ex-) partner

Voor uw kinderen

Ouderdomspensioen Partnerpensioen Wezenpensioen