Nieuws

Wet toekomst pensioenen: waarom en wat merkt u ervan?

Op 1 juli is de Wet toekomst pensioenen ingegaan. Na jarenlang overleg ging na de Tweede Kamer op 30 mei ook de Eerste Kamer akkoord met deze nieuwe wet. Dit betekent dat ook ons fonds zich opmaakt voor een nieuwe pensioenregeling.

Waarom, hoe en wat?

Het lijkt misschien onlogisch dat er nieuwe regels komen voor het pensioen dat mensen via hun werkgever opbouwen. Nederland staat al jaren in de top 3 van de beste pensioenstelsels ter wereld. Toch zijn de nieuwe regels nodig. Dit zijn de belangrijkste redenen:

  1. duidelijker en persoonlijker pensioen
  2. pensioen beweegt meer mee met de economie dan nu
  3. het pensioen sluit beter aan bij uw inleg en de opbrengst van de beleggingen

Bent u nieuwsgierig wie er over de nieuwe pensioenregeling beslist en wat u ervan merkt? U leest de antwoorden in de Algemene veel gestelde vragen over het nieuwe pensioenstelsel.

Speciale pagina over Wet toekomst pensioenen en ons fonds

Op de pagina Het vernieuwde pensioenstelsel ziet u ook informatie over de Wet toekomst pensioenen en ons fonds.

Blijf up-to-date

Via onze nieuwspagina houden wij u ook over dit onderwerp op de hoogte. Wilt u maandelijks nieuws ontvangen over de ontwikkelingen bij ons fonds? Maak dan uw e-mailadres bij ons bekend. Dit kunt u doen door in te loggen op ‘Mijn Pensioencijfers’ en bij ‘Direct regelen’ uw mailadres in te vullen en uw postvoorkeur op digitaal te zetten.