Nieuws

Uw Uniform Pensioen Overzicht staat online

Smurfit Kappa maakt elk jaar een persoonlijk pensioenoverzicht voor u. Dit heet het Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Het pensioenfonds stuurt dit overzicht elk jaar vóór 1 oktober per post naar alle werknemers en gepensioneerden. Oud-werknemers die hun pensioen hebben laten staan na hun vertrek, ontvangen dit overzicht minimaal eens in de vijf jaar. Het UPO voor actieve deelnemers staat nu ook op deze website.

Inloggen

Na het inloggen vindt u linksonder in het menu ‘Mijn dossier’ uw pensioenoverzichten. Daar staat nu ook uw pensioenoverzicht 2015 bij. 

Wat staat in dit pensioenoverzicht?

In uw pensioenoverzicht ziet u hoeveel pensioen er is geregeld bij dit pensioenfonds voor u en uw eventuele nabestaanden. U ziet hierin onder meer:

  • hoeveel pensioen u tot nu toe hebt opgebouwd
  • hoeveel uw eventuele nabestaanden krijgen als u komt te overlijden
    en
  • hoeveel pensioen u zult opbouwen als uw situatie en de regels rondom uw pensioenbouw tot uw pensioen niet veranderen

Nieuwe pensioenregeling

Het UPO is gebaseerd op de gegevens zoals deze op 31 december 2014 bij het pensioenfonds bekend waren. De nieuwe pensioenregeling, die geldt per 1 januari 2015, is nog niet verwerkt in het UPO. De te bereiken aanspraken zijn dus nog gebaseerd op de oude regeling.

Kloppen uw gegevens?

Het is verstandig om te controleren of uw gegevens juist zijn. De vermelde gegevens zijn zoals deze op 31 december 2014 bij ons bekend waren. Enkele belangrijke aandachtspunten:

  1. Staan uw naam en de naam van uw werkgever juist vermeld?
  2. Staat uw partner op het pensioenoverzicht?
  3. Klopt uw salaris?
  4. Werkt u in deeltijd en klopt uw parttime percentage?

Neem contact met ons op als deze gegevens niet kloppen. Wijzigingen die u in 2015 doorgeeft, ziet u op het pensioenoverzicht van volgend jaar terug. U ontvangt geen nieuw pensioenoverzicht.

Wat kan ik verder doen?

Voor uzelf

Als u nog niet met pensioen bent, kunt u bij uzelf nagaan of er voldoende pensioen is om uw plannen voor later te realiseren. Hebt u ook bij een ander pensioenfonds pensioen opgebouwd? Als u inlogt op www.mijnpensioenoverzicht.nl ziet u een optelsom van uw opgebouwd pensioen bij verschillende werkgevers plus uw AOW-pensioen van de overheid. Twijfelt u of dit voldoende is? Vraag dan advies bij een financieel adviseur.

Voor uw nabestaanden

Mocht u komen te overlijden, dan is er een partnerpensioen voor uw partner en een wezenpensioen voor uw kinderen geregeld. In het pensioenoverzicht staat hoe hoog dat is, bruto per jaar, en wat er is geregeld voor uw nabestaanden als u overlijdt. Ga samen na of dit voldoende inkomen is. Als dat nodig is kunt u een extra verzekering afsluiten bij een bank of verzekeraar.

Meer weten?

Achter in het pensioenoverzicht vindt u een uitgebreide toelichting. Hebt u toch nog een vraag? Neem contact met ons op. We helpen u graag.