Nieuws

Meer inzicht in pensioenkeuzes met ‘Geldplan Bijna pensioen’

Welke potjes zijn er voor later? Welke pensioenroutes zijn er? Kan ik misschien eerder of later stoppen met werken? U ontdekt het met de handige tool ‘Geldplan Bijna pensioen’ van Nibud.

Speciaal voor mensen van 55 jaar of ouder is er nu de online tool ‘Geldplan Bijna pensioen’. De tool is ontwikkeld door het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

Inzicht in mogelijkheden

Geldplan Bijna pensioen’ neemt u stap voor stap mee om uw pensioenroute te verkennen. Het laat de mogelijke keuzes rondom pensioen zien. Bijvoorbeeld eerder of later stoppen met werken, of minder werken. ‘Geldplan Bijna pensioen’ geeft u stap voor stap inzicht in de pensioenkeuzes. Maar ook waar u verder rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld bij uw belastingaangifte of toeslagen.

Actieplan

Hebt u alle stappen gedaan? Dan krijgt u een actieplan met uw wensen. Daarin staat wat u voor uw keuze moet regelen én hoe en wanneer u dat het beste kunt doen.

Goed om te weten: ‘Geldplan Bijna pensioen’ is géén financiële rekentool. U krijgt dus geen inzicht in de financiële gevolgen van uw persoonlijke keuze!

Pensioen op maat bij ons fonds

De keuzes die ‘Geldplan bijna pensioen’ laat zien, zijn algemene keuzes. Binnen de pensioenregeling van ons fonds hebt u mogelijk meer keuzes. Op de pagina ‘Uw pensioen op maat’ leest u welke keuzes er zijn en wat de gevolgen van een keuze zijn.

Vragen?

Bekijk de animatie met een uitleg over ‘Geldplan Bijna pensioen’. Of ga direct zelf aan de slag met ‘Geldplan Bijna pensioen.