Nieuws

5% verhoging (opgebouwd) pensioen voor 2023

Per 1 januari 2023 verhogen we voor onze gepensioneerde deelnemers de pensioenuitkering met 5%. Van alle andere deelnemers verhogen we de opgebouwde pensioenaanspraken eveneens met 5%; dit betreft huidige Smurfit Kappa werknemers en voormalige werknemers van Smurfit Kappa die het toen opgebouwde pensioen bij ons hebben laten staan. Dit kunnen we doen omdat onze financiële positie dit toelaat.

Het bestuur van het Smurfit Kappa Nederland pensioenfonds is verheugd om deze verhoging voor het nieuwe jaar aan te kondigen. Onze financiële positie is het laatste jaar aanzienlijk verbeterd en daardoor kunnen wij de (opgebouwde) pensioenen met 5% verhogen.

5% verhoging volgt uit ons beleid

Elk jaar proberen wij de pensioenen te verhogen. We hebben daarvoor beleidsrichtlijnen die we moeten volgen. Het was lange tijd niet mogelijk om verhogingen te geven. Voor 2023 is dit gelukkig wel het geval. Onze financiële positie is nu goed genoeg. Bij het bepalen van de verhoging zijn we uitgegaan van onze beleidsdekkingsgraad van 30 november. Deze was 117,6% en daarmee voldoende om een indexatie van 5% toe te passen.

Het bestuur kijkt bij elk besluit naar de gevolgen op de korte én de lange termijn. Daarbij moeten wij de belangen van alle deelnemers goed afwegen. Voor nu is het belangrijk dat een deel van de prijsinflatie over 2022 wordt gecompenseerd door deze verhoging. Uiteraard wil het bestuur verlagingen in de toekomst voorkomen en juist de kans op een toekomstige verhoging de komende jaren zo groot mogelijk maken.
De verhoging van 5% houdt rekening met de gevolgen voor zowel de korte als lange termijn voor alle deelnemers van ons pensioenfonds.

Waarom verhogen ander fondsen met andere percentages?

Ieder pensioenfonds heeft een eigen financiële positie, en ook kunnen de regels verschillen die gelden voor het toekennen van verhogingen. Hierdoor zijn er pensioenfondsen die een hogere indexatie kunnen geven dan ons pensioenfonds, maar er zijn ook pensioenfondsen die minder kunnen geven.

Nieuw pensioenbedrag

Iedereen die pensioen van ons ontvangt, krijgt in februari het nieuwe pensioenbedrag waarin deze verhoging is verwerkt. Dit betekent dat er een nabetaling over januari plaats zal vinden aangezien de verhoging geldt per 1 januari 2023.

Persoonlijk bericht

U ontvangt begin 2023 nog een persoonlijke e-mail of brief hierover.

Inzicht in uw pensioen bij ons fonds

Met uw DigiD logt u veilig en snel in op uw persoonlijke omgeving ‘Mijn Pensioencijfers’. De verhogingen zijn vanaf februari verwerkt.