Nieuws

Doe mee en laat weten hoeveel risico u wilt nemen met uw pensioen

Binnenkort ontvangt u een uitnodiging per post of e-mail voor een onderzoek van Stichting Pensioenfonds Smurfit Kappa.

U krijgt nu of in de toekomst pensioen van Stichting Pensioenfonds Smurfit Kappa Nederland. Het bestuur van het pensioenfonds zorgt er onder andere voor dat alle pensioenpremies worden belegd. Hierdoor kunnen de pensioenen ook worden uitbetaald. Aan beleggen zijn risico’s verbonden. 

Met de komst van het nieuwe pensioenstelsel wordt het nog belangrijker om goed te weten hoeveel risico u wilt nemen met uw pensioen. Dit komt doordat de risico’s die met beleggen worden genomen dan meer bij u, als deelnemer van het pensioenfonds, komen te liggen. Daarom wil het bestuur van het pensioenfonds graag uw mening weten.

Doe mee aan ons onderzoek

Uw mening is belangrijk. Door mee te doen aan ons onderzoek krijgt het bestuur informatie over hoeveel risico u wilt nemen met uw pensioen. Bent u bijvoorbeeld bereid om meer risico te nemen voor een mogelijk hoger pensioen? En hoe belangrijk is duurzaam en verantwoord beleggen voor u? Het bestuur neemt de resultaten van het onderzoek mee bij het bepalen van het beleid van het pensioenfonds.

Ook als u niet zoveel van pensioen weet, horen we graag uw mening. Binnenkort ontvangt u een e-mail of brief met uitleg over hoe u mee kunt doen aan het online onderzoek. 

Alvast hartelijk bedankt voor uw deelname!