Nieuws

Uw pensioen. Wat valt er te kiezen?

U hebt het een en ander te kiezen als u met pensioen gaat. Dat wist u misschien al. U kunt uw pensioen helemaal op maat maken, zodat het past bij uw situatie. Hebt u daar al eens over nagedacht? Wilt u misschien eerder met pensioen, of straks eerst een periode meer en daarna minder pensioen? Dat kan allemaal.

Meer informatie over uw keuzemogelijkheden staat natuurlijk op deze website. Maar nu kunt u ook zien wat de financiële gevolgen zijn van de keuzes die u kunt maken. Dat kan met de pensioenplanner. De pensioenplanner is een soort rekenmachine waar alle voorwaarden van ons pensioenreglement in staan. Omdat de planner met uw persoonlijke pensioencijfers rekent, kunt u meteen zien wat bijvoorbeeld eerder met pensioen gaan betekent voor uw portemonnee.

Eng? Nee hoor. U kiest immers nog niet. Dat doet u pas een aantal maanden voor u met pensioen gaat. U krijgt dan een brief van ons.

Waarom dan toch nu al gebruik maken van de planner? 

U hebt vast wel een idee van hoe u graag wil dat uw toekomst er uit gaat zien. Hoe verder u vóór uw pensioen zit, hoe meer tijd er is om als dat nodig is extra maatregelen te nemen. Zo kunt u er zelf voor zorgen dat uw toekomstplaatje straks realiteit wordt. Is uw pensioen niet meer zo ver weg, dan kunt u met de pensioenplanner al nadenken over uw definitieve keuzes. 

Hoe dan?

De pensioenplanner rekent met uw persoonlijke pensioencijfers. Die staan achter slot en grendel in de beveiligde omgeving van de website (Mijn Pensioencijfers noemen we die omgeving). We houden die gegevens graag veilig. Daarom moet u inloggen met uw DigiD om gebruik te maken van de pensioenplanner. Hebt u ingelogd, dan vindt u de pensioenplanner aan de linkerkant in het menu. 

Bent u nieuwsgierig geworden? Ga dan aan de slag met de pensioenplanner